Donasjonsdagen 2010

På lørdag arrangerer Stiftelsen for Organdonasjon Donasjonsdagen 2010 og jeg er glad for at man i Norge nå skjerper fokuset ytterlig rundt donasjon. Dagen er felles for hele Europa. Nasjonalteateret, Majorstuen, Grünerløkka og Grønland Torg vil være lokalisasjonene i Oslo for stander som bemannes fra kl. 12.00 – 16.00. Det vil også være stader andre steder i landet. Stiftelsen trenger fortsatt frivillige, så det er bare å gå inn på deres nettsider og kontakte dem der!

Nå har jeg hatt en praksisperiode som fysioterapeut på Rikshospitalet på 9 uker. Har jobbet med både hjerte- og lungeopererte. Blant pasientene der har det også vært transplanterte og ikke minst pasienter som har ventet på et organ. Et organ de trengte sårt. Det er klart at dette gir svært dyptsittende følelser rundt viktigheten av å engasjere seg. Jeg tror ikke folk lar være å bry seg – men de er bare ikke bevisst.Det første jeg gjorde var å få meg et donasjonskort, det andre var å spre ordet!

Det har blitt laget en film med navnet » En gave for livet» som er små historier om organdonasjon. Filmen er laget av Stiftelsen Organdonasjon i samarbeid med Furore Film. Under ser du et klipp fra en av de transplantert:

Gå inn på facebook.no og støtt Stiftelsen dersom du ser viktigheten av dette arbeidet! Få deg donorkort og spre ordet!

Dersom du er spesielt interessert kan du gå inn og lese sammendraget om Organtransplantasjon i Europa laget av European Commission med fler fra 2003. Dette er en god presentasjon og tilnærming til emnet etter min mening.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s