SKOLEPROSJEKTET I MALAWI

Jeg har ei venninne, Eia, som gjør noe jeg blir rørt av. Hun og kjæresten, Adrian,  jobber i Malawi for at barna på Prosperous Private School kan starte på skolen igjen. Regjeringen har lagt ned flere skoler, men vi kan gjøre noe! De trenger hjelp av alle som har mulighet til å hjelpe. Enten det er ved å spre budskapet rundt eller å gi penger. Man kan også melde seg inn i denne gruppa på facebook.

Det står noe om prosjektet under, men det beste er å gå inn på deres hjemmeside!

Eia i engelsktimen

»Kjære dere.

Våre navn er Adrian og Eia, vi er en gutt og en jente på 20 og 19 år som for tiden bor i Lilongwe, Malawi. Her har vi ett ”hvileår” mellom vgs. og studier, og bor hos familien til Eia. Mor i huset jobber som jordmor på sykehus, og faren med antikorrupsjon. Vi begynte å jobbe frivillig som lærere på Prosperous Private School i høst, og det er sånn dette prosjektet startet.

Prosperous Private School ligger i Area 25 i Malawis hovedstad, Lilongwe. Området er svært tettbebygd, og beboerne fattige. Vi kom i kontakt med skolen gjennom rektoren, Mr. Allan Phiri, som vi kjente fra før.
Det var han som startet skolen for drøye 3 år siden, da han mente at behovet for skoler var stort, og han ønsket å lage en skole som fokuserte på å gi tilbud til fattige barn og til barn med spesielle opplæringsbehov, ”Special Needs”, som han kaller det. I tillegg skulle et av hovedmantraene være at all undervisning skal foregå på engelsk, bortsett fra timene i deres morsmål – chichewa. En av nøklene for å komme seg frem, både for senere skolegang og å få jobber i Malawi, er å kunne engelsk, et fag som oftest ikke blir prioritert i barneskolen i Malawi i dag (bortsett fra på dyre privatskoler). Skolen tar skolepenger, men kun rundt 500 norske kroner i året, så terskelen for å gå der er lav……
. MER »

Adrian har gloseprøve

Forkortet versjon:

Har du lyst til å hjelpe oss å gi malawiske barn en god skolemulighet? Vi er en gutt og en jente som bor i Malawi, og jobber på en barneskole her. I den anledning har vi startet et prosjekt hvor vi samler inn penger til å gjennoppbygge Prosperous Private School, og få elevene tilbake på skolen. Det er garantert at 100 % vil gå rett til bygging av skolebygninger. Hver krone hjelper! Valgfri sum kan settes inn på kontonummeret under:

0530 3770 765.

Støtt også prosjektet ved å spre hjemmesiden vår videre!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s