MILK (2008)Drøye to timer med perfekt skuespill og med fengende tema for de fleste. Milks historie fra 70-tallet griper dypt inn i sjelen og får oss til å tenke lenge etter at rulleteksten er ferdig. Homofil eller ikke – dette kan umulig gå urørt hen, særlig med tanke på at historien er sann og at det blir vist ekte klipp fra de faktiske hendelsene.

40-år gamle Harvey Milk flytter med kjæresten sin, Scott, til San Francisco og bygger viktige politiske broer. Han var forkjemper for de homofiles rettigheter og ble den første homofile som fikk plass i en høyere, offentlig stilling i USA. Han ble en talsmann for flere enn de homofile og vant til slutt over andre konservative maktpersoner.

Filmen tar for seg alt Milk fikk til før hans dramatiske bortgang i 1978. Filmen blir nærmest en hyllest som skildrer ikke bare politikken, men hele kampånden som bygde seg opp i Castro. Vi får et godt innblikk i hva Milk måtte ofre og all hans motgang, som til slutt ender med hans død.

Vi sitter med sterk sympati og avsmak for det vonde som skjer – og sterkere blir det når man vet at historien er sann og at filmen er bygget opp av en del ekte filmklipp fra 70-tallet.

James Franco som Scott Smith og Sean Penn som Harvey Milk

Sean Penn, Josh Brolin, Emile Hirsch, James Franco, Diego Luna utøver magi og det er moro å se på. Sean Penn skal selvfølgelig settes øverst i denne filmen; og han fikk også Oscar for beste mannlige hovedrolle etter denne filmen. Han ligner faktisk også på den originale Harvey Milk.

Jeg syntes noe av det beste og mest originale er at Milk selv sitter å forteller denne historien, da han tar den opp på lydbånd i tilfelle han skulle bli myrdet. Dette blir tidlig avslørt i filmen for de som ikke viste dette fra før.

Kort oppsummert er det en flott film som på mange måter er litt obligatorisk å se for alle. Den kan bli noe lang, særlig dersom man ser den flere ganger. Likevel er troverdig framstilling med et gripende budskap til alle.

Filmen får terningkast 5!

Dette er mitt inntrykk av filmen, men jeg vil mer enn gjerne høre hva dere andre mener! Er det nok homokamp nå? Hvordan var skuespillerprestasjonene? Fortjener filmen terningkast 5?

Reklamer

2 kommentarer om “MILK (2008)

    • Ja, har sendt penger nå. Også vil jeg veldig gjerne skrive noe på bloggen min ja! Sendte Eia noe på hjemmesiden hennes, så ja, kan hun jo avgjøre hva jeg skal legge ut osv! 😀 Savner deg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s