Luftslottet som sprängdes (2009)

Det er på dagen tre måneder siden filmen Jenta som lekte med ilden hadde premiere. Dette var nummer to i serien om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist, basert på Stieg Larssons roman. For under tre uker siden, 27. november kom den siste filmen ut med originaltittel Luftslottet som sprängdes.

Noomie Rapace gjør enda en fabelaktiv innsats i tolkningen av Lisbeth Salander denne gangen og avslutter triologien på en verdig måte. For dem som har lest bøkene blir det ofte en kamp mellom å skille hva man husker fra det man har lest og hva som faktisk kommer fram i filmen. Klarer man å legge bort noe av dette klarer man kanskje å nyte filmer enda mer. Premieren var 27. november, under to måneder

Det er klart for avsløringer og rettferdighet. Publikum sitter med sympati for Lisbeth etter forrige filmer og venter seg en form for avslutning. Filmen starter godt og oppmerksomheten fra publikum er fanget fra første øyeblikk. Mot midten av filmen skjer det mye mindre og scenene blir dratt ut. Man ønsker at det snart skal skje noe og at sannhetene skal komme fram. Det tar seg opp kraftig mot slutten og løfter filmen fra en firer til en femmer. Denne karakteren representerer mer hele trilogien enn kun denne filmen.

De beste scenene er nok de tre dagene med rettsak. Etter mye trøbbel og et stygt maktspill får til slutt Elisabeths advokat lagt fram beviser og vitneforklaringer  som resulterer i at Lisbeth får sin rett.

Genial historie og et virkelighetsnært scenario i nabolandet Sverige. Man går ut av salen med en tilfredsstillelse og glede – og kanskje en tanke om at dette faktisk forekommer lignende hendelser der ute. Personer som utnytter og missbruker sine maktposisjoner og som ødelegger andres liv fullstendig.

Terningkast 5!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s