Up (2009)

Up_Poster En humoristisk familiefilm fra 2009 i en sjanger der vi også finner filmer som Finding Nemo, Madagaskar og Ice Age.

For det voksne publikum er det nødvendig å legge logiske saner bort og bare nyte replikkene som sitter som støt. Filmen eier mange gjenkjennelige enkeltsituasjoner der man virkelig ler lenge. Selv om selvfølgelighetene er der – så overrasker også filmen på flere vis. Den er både søt og sår på samme tid. Historien i seg selv dreier seg mye om ydmykhet, mål, kjærlighet og tro på egen styrke.

Karakterene er tydelige og traff meg på mange områder. Det blir god underholdning om en mann, Carl Fredricksen  – som har vært en liten gutt – men som nå sitter igjen alene i et hus omringet av byens larm og støy.I sin fortvilelse over alle som vil rive huset hans – tar han motet til seg og oppfyller hans avdøde kones ønske. Hennes ønske var å bo på et helt bestemt fjellområde i Sør-Amerika.

På veien dukker det opp diverse karakterer som styrer Carl i forskjellige retninger og viser seg å være til hjelp gjennom alle hindrene som dukker opp. Disse blir Carls venner  – selv om han irriterer seg enormt over hver enkelt.

Up 3

Kevin, Russel, Dug og Carl.

Ingen tvil om hvordan filmen ender – men for en latterbombe og underholdning sammen med Trond Håkon denne lørdags kvelden.

Filmen får terningkast 5! small_5_o

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s